Aanbod

Keuzemenu bij

"Verkuno op reis": atelierbezoek met activiteit

 

Een reizende tentoonstelling van de kunstenaarsvereniging Verkuno bezoekt in de komende jaren alle groepen 5/6 van Noordenveld. Doel is dat de leerlingen kennis krijgen over en waardering voor kunst en kunstenaars uit hun naaste omgeving en op een beschouwende wijze de verschillende beeldaspecten, gebruikte technieken en materialen leren kennen. Aansluitend bestaat de mogelijkheid om een atelier in de buurt te bezoeken of een les in de techniek van een gekozen kunstenaar te volgen.

 

De volgende ateliers kunnen bezocht worden:

Peize:Ansje van den Muyzenberg , Jolande van Luijk en Yvonne Dollee

Nietap: Joke Klaveringa

Veenhuizen: Ad Breedveld en Marleen van Engelen

 

 

Naast uitleg over hun eigen werkwijze doen de kunstenaars in het atelier een activiteit met de leerlingen:

 

Ansje van den Muyzenberg vertelt over verschillende druktechnieken en laat de kinderen een droge-naald-etsje afdrukken.

 

Jolande van Luijk legt uit hoe een viltwerk tot stand komt, er kan in haar atelier een klein viltwerkje gemaakt worden.

 

Yvonne Dollee vertelt over het knipwerk van Matisse en hoe zij zelf schilderijen en daarvan weer feelgood wenskaarten maakt. De leerlingen kunnen zelf een wenskaart maken n.a .v. de wenskaart die ze van Yvonne cadeau krijgen.

 

Joke Klaveringa toont haar schetsboeken en schilderijen. Ze laat zien in welke stappen een schilderij tot stand komt. De leerlingen maken in het atelier van Joke een schets van een stilleven, een portret van elkaar of van het atelier.

 

Ad Breedveld laat zijn atelier en werkwijze zien, hij vertelt over logo's van vroeger en nu. Leerlingen mogen hun eigen logo ontwerpen.

 

Marleen van Engelen legt uit over grafiek, haar werkwijze, de drukpers, series die zij schilderde over mest, zaad en over verhalende etsen. Leerlingen mogen zelf een linoleumsnede afdrukken. Hoe werken de verschillende kleuren op elkaar, hoe meng je de kleuren?

 

 

 

Er kunnen tussen 8 tot 15 leerlingen tegelijk terecht in de ateliers, kosten 60 euro per bezoek, materiaalkosten, specifieke wensen in overleg met de kunstenaar. Contact: 0592 388927

Keuzemenu bij "Verkuno op reis", lessen op school.

Een les in de klas

Verkuno is de vereniging van professionele kunstenaars en vormgevers in de gemeente Noordenveld.